Οι βατραχάνθρωποι του Στρατού Ξηράς: Το επίλεκτο σώμα της ΔΕΔ

Αν και στο άκουσμα της λέξης βατραχάνθρωποι το μυαλό όλων πηγαίνει στην ΔΥΚ   εντούτοις ο Στρατός Ξηράς διατηρεί ένα από τα πλέον αξιοζήλευτά σχολεία στο αντικείμενο των καταδύσεων με συσκευές και στην πραγματοποίηση παράτολμων επιχειρήσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον.  

Το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών του Στρατού Ξηράς “ΣΥΚ/ΣΞ”, είναι ένα σχετικά νέο σχολείο στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού.

Η εκπαίδευση σ’ αυτό διαρκεί 100 μέρες με αξιολογήσεις, επίπονη εκπαίδευση και όλα τ’ αντικείμενα που έχουν να κάνουν με την κατάδυση, την αντοχή στο νερό σε οποιεσδήποτε συνθήκες, τον προσανατολισμό, τη χρήση ειδικών τεχνικών και όλα αυτά σε συνδυασμό με τον αντικειμενικό σκοπό ο οποίος είναι η πραγματοποίηση ειδικών επιχειρήσεων σε εχθρικό έδαφος και με την ελάχιστη υποστήριξη.

Στους 3 και κάτι μήνες ότι έχει να κάνει με την υποβρύχια ζωή το μαθαίνουν οι υποψήφιοι βάτραχοι των ΜΑΚ.

Το σχολείο δεν περιλαμβάνει τον ανορθόδοξο πόλεμο που αυτόν οι καταδρομείς τον γνωρίζουν στην Ρεντίνα και γι’ αυτό υπάρχει αυτή η χρονική διαφορά με το αντίστοιχο σχολείο της ΔΥΚ που είναι 7μηνο. Στο σχολείο του Στρατού μαθαίνεται οτι έχει να κάνει με το νερό…

 

ΠΗΓΗ: www.pronews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *