Οι Ισλαμιστές μπορούν να δημιουργήσουν χημικά όπλα μαζικής καταστροφής!

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov οι ισλαμιστές στο έδαφος της Συριάς έχουν και τις γνώσεις αλλά και τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την δημιουργία χημικών όπλων.

«Η xημική τρομοκρατία είναι πλέον μια πραγματικότητα , ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ πιστεύει  πως εξτρεμιστές από το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές ομάδες έχουν τώρα τεχνικές δυνατότητες για την παραγωγή « όπλων χημικού πολέμου . »

Η απειλή των όπλων μαζικής καταστροφής αν πέσουν στα χέρια των μη – κυβερνητικών ομάδων είναι ευρέως αναγνωρισμένη , δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών . Το θέμα προέκυψε υπό το πρίσμα των αποδεικτικών στοιχείων ότι μαχητές από το Ισλαμικό Κράτος ( IS, προηγουμένως ISIS / ISIL ) και άλλων τρομοκρατικών ομάδων όχι μόνο έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα ” τοξικά βιομηχανικά χημικά , ” αλλά και ” παράγοντες χημικού πολέμου “, δήλωσε ο Λαβρόφ . Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη απειλή παρόμοιων εγκλημάτων που διαπράττονται στη Λιβύη και την Υεμένη .

ΠΗΓΗ: rt.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *