Νέος πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ήττα του “Καραμανλισμού”

του Γιάννη ΠετρίδηΟ Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, ακριβώς 22 χρόνια και τέσσερις μήνες μετά την αποχώρηση του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από την προεδρία του κόμματος τον Οκτώβριο του 1993.

Οσο περνά η ώρα διευρύνεται η διαφορά υπέρ του και η αρχική αίσθηση νίκης του Ε.Μεϊμαράκη από τα πρώτα αποτελέσματα της επαρχίας που τον έφεραν να επικρατεί στην κούρσα, ανατράπηκαν από την Κρήτη και την Βόρειο  Ελλάδα, όπου οι  ψήφοι του Α.Γεωργιάδη και του Α.Τζιζτικώστα έδωσαν εν συνεχεία καθαρό προβάδισμα στον Κ.Μητσοτάκη.,

Όσο ενσωματώνονται τμήματα από την Β’Αττικής και την Κεντρική Μακεδονία, όπου ο Α.Τζιτζικώστας είχε δώσει γραμμή υπέρ Κ.Μητσοτάκη, η πλάστιγγα γέρνει προς την πλευρά του. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Μητσοτάκης κερδίζει ακόμη και την Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, με πιο χαρακτηριστικό το εκλογικό κέντρο του Βελλίδειου και τις Σέρρες, όπου ο Α.Τζιτζικώστας είχε πάει πολύ καλά στον πρώτο γύρο

Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη λένε ότι το αποτέλεσμα θα κλείσει από το 53%-47% μέχρι το 55%-45%. Η συμμετοχή πλησίασε τους 325.000 ψηφοφόρους, ξεπερνώντας το 80% του πρώτου γύρου.

Από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έκαναν νωρίτερα λόγο για επικράτησή του με ποσοστό 53,2% έναντι 46,8% του κ. Μεϊμαράκη, ενώ, αντίθετα, συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη μιλούσαν για νίκη του δικού τους υποψήφιου με ποσοστό 50,4% έναντι 49,6%, ρίχνοντας ωστόσο συνέχεια τις εκτιμήσεις τους και καταγράφοντας επίσης το ρεύμα νίκης του κ. Μητσοτάκη.

Με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 52,7%, στις 21:00 ο κ. Μητσοτάκης είχε περάσει μπροστά με 50,2%, έναντι 49,8% του κ. Μεϊμαράκη, σηματοδοτώντας και επισήμως τη «στροφή» των αποτελεσμάτων.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έκαναν λόγο για «καθαρή νίκη» του κ. Μητσοτάκη, με προβάδισμα ακόμα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Κρήτη. Ασφαλής εκτίμηση για τα αποτελέσματα αναμένεται να υπάρξει μετά τις 10 το βράδυ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Το τέλος της “καραμανλικής” ΝΔ. Οι ψηφοφόροι του κόμματος “γύρισαν την πλάτη” στην “καραμανλική” γραμμή υπερψήφισης του Ε.Μεϊμαράκη και το κόμμα εξέρχεται βαθιά διχασμένο από την σκληρή εσωκομματική σύγκρουση και θα φανεί σύντομα αν επιβιώσει ως έχει ή αν κάτι νέο θα γεννηθεί από τα σπλάχνα του.

ΠΗΓΗ: pronews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *