Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

της Μαρίνας Νικολάκη

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 10:20 σήμερα το πρωί στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, και σύμφωνα με τη telegraph ήδη υπάρχουν 10 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση.
Παράλληλα από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια ξέσπασε τεράστια πυρκαγιά στο υπό ανέγερση ξενοδοχείο στο Μάλτεπε. Σύμφωνα με αναφορές οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να σβήσουν μεγάλο μέρος της φωτιά στο εσωτερικό του κτιρίου αλλά υπάρχουν δεκάδες εργάτες εγκλωβισμένοι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου περίμεναν αρκετοί πολίτες και για το λόγο αυτό υπάρχουν ήδη πολλοί τραυματίες. 
Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Σουλτάν Αχμέτ έξω από την Αγία Σοφία, όπου βρίσκονται πολλά τουριστικά αξιοθέατα αλλά και μουσεία.
Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ γράφει πως όλα συνέβησαν στην περιοχή Σουλταναχμέτ, στην παλιά πόλη και πως οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας.
«Aυτόπτης μάρτυρας λέει ότι είδε μέσα στο πλήθος των τουριστών βομβιστή αυτοκτονίας», αναφέρει η Χουριέτ.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας και δεκάδες ασθενοφόρα για να παραλάβουν τραυματίες και νεκρούς.
Ολόκληρη η περιοχή γύρω από την πλατεία Σουλτάν Αχμέτ είναι αποκλεισμένη.
«Aκουσα ένα τεράστιο “μπαμ” την ώρα που ετοίμαζα τον καφέ μου. Μετά συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για έκρηξη στην  τουριστική περιοχή της Κωνσταντινούπολης», γράφει η Σοφία Τζόουνς. στο Twitter.
«Τεράστια έκρηξη, πολλοί τραυματίες στην περιοχή που βρίσκεται το “Μπλε Τζαμί”», γράφει ο Μουσταφά Εντίμπ.
Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κάτω από παγκάκι και πως από την έκρηξη τραυματίστηκαν γερμανοί τουρίστες.
ΠΗΓΗ: pronews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *