Σκάνδαλο στην Ελληνική Βουλή! Υπάλληλοι δεν είχαν ούτε απολυτήριο Λυκείου!!!

– Ο επιστημονικός σύμβουλος του Κώστα Σημίτη δεν είχε καν πτυχίο
– Δυο μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής δεν είχαν καν απολυτήριο Λυκείου!
– Η μια είχε προσκομίσει απολυτήριο που δεν ήταν δικό της!
– Διαβάστε τις απίστευτες λεπτομέρειες από το ΦΕΚ

«Λαυράκια» αναδεικνύονται από τις αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που δημοσιεύθηκαν χθες στο ΦΕΚ σχετικά με επτά υπαλλήλους της Βουλής που πιάστηκαν με πλαστούς ή παραποιημένους τίτλων σπουδών και απολύονται.

Ο πρώτος εργαζόταν ως επιστημονικός σύμβουλος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και σύμφωνα με την σχετική απόφαση, διαπιστώθηκε ότι «σύμφωνα με έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός στο αρχείο, αίτηση αναγνώρισης καθώς και ο ατομικός φάκελος στο όνομα του εν λόγω υπαλλήλου και ως εκ τούτου η πράξη αναγνώρισης του τίτλου της αλλοδαπής από το τέως ΔΙΚΑΤΣΑ νυν ΔΟΑΤΑΠ, την οποία προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας την παράνομη πρόσληψή του…». Ο υπάλληλος αυτός είχε προσληφθεί το 2011.

Η δεύτερη απόφαση ανάκλησης διορισμού αφορά σε τέως συνεργάτη βουλευτή που μονιμοποιήθηκε σε προσωποπαγή θέση της Βουλής στο διοικητικό – λογιστικό προσωπικό το 2003. Σε αυτή την περίπτωση διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστό απολυτήριο Λυκείου.

Η τρίτη απόφαση αφορά υπάλληλο που διορίστηκε στην Βουλή, αρχικά ως μετακλητή (1996) υπάλληλος και μονιμοποιήθηκε τρία χρόνια αργότερα σε κενή οργανική θέση ως δακτυλογράφος. Σύμφωνα με την απόφαση διαπιστώθηκε ότι το απολυτήριο Λυκείου που προσκόμισε δεν άνηκε στην ίδια!

Οι τέσσερις τελευταίες περιπτώσεις αφορούν στελέχη της Ειδικής Φρουράς της Βουλής που μετά από διασταύρωση των στοιχείων αποδείχθηκε με τα στοιχεία που διατηρούνται στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ότι είχαν πλαστογραφήσει το απολυτήριο Λυκείου. Οι δύο πλαστογράφησαν τον απολυτήριο βαθμό τους ενώ οι άλλοι δύο δεν είχαν καν απολυτήριο Λυκείου. Οι δύο είχαν προσληφθεί το 2003 και άλλοι δύο το 2007 και το απολυτήριο Λυκείου ήταν υποχρεωτικό για τον διορισμό τους.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *