Κίνα και ΗΠΑ στα πρόθυρα πολέμου – Το Πεκίνο ετοιμάζεται να βυθίσει το USS Ronald Reagan – Τεράστια δύναμη πυρός με 3 αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ – «Βγήκαν βόλτα» και τα πυρηνικά

Του Βασίλη Καπούλα

Κίνα και ΗΠΑ στα πρόθυρα σύγκρουσης και δεν πρόκειται πλέον για σενάριο αλλά για πραγματικότητα: Η Κίνα αποκάλυψε πριν λίγο από το κρατικά ελεγχόμενο ΜΜΕ της χώρας την πρόθεση να βυθίσει-είπε το πότε και το πως- το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan αναφέροντας περιστατικό που μέχρι τώρα είχε μείνει κρυφό. Πρόκειται για σαφέστατο μήνυμα από το Πεκίνο με τις σχέσεις των δύο χωρών να βρίσκονται στο ναδίρ. Για το λόγο αυτό το Πεκίνο κυκλοφόρησε βίντεο με τον «φονιά των ΗΠΑ», τον νέας γενιάς διηπειρωτικό πύραυλο, DF-41, σε κοινή θέα (βίντεο παρακάτω). Ο τριών σταδίων πύραυλος είναι βάρους 80 τόνων, φέρει 8-10 πυρηνικές κεφαλές…

Την όλη εξέλιξη το pentapostagma.gr την είχε αναφέρει εδώ και ημέρες στο άρθρο Ολος ο πλανήτης βλέπει Κίνα: Αναπτύχθηκε η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Liaoning στη Νότια Σινική Θάλασσα – Από εδώ ξεκινάει ο Γ” ΠΠ (εικόνες, βίντεο) .

Οι ΗΠΑ απάντησαν αμέσως και στέλνουν και τρίτο(!) αεροπλανοφόρο στην Νότια Σινική Θάλασσα, το USS Carl Vinson με 7.500 ναύτες και 90 μαχητικά McDonnell Douglas F/A-18 το οποίο θα ενωθεί με το USS Ronald Reagan (CVN-76) και το USS John C Stennis (CVCN-74) από τον Τρίτο Στόλο. Tα αμερικανικά αεροπλανοφόρα θα βρεθούν αντιμέτωπα με την ομάδα μάχης του μοναδικού Κινεζικού αεροπλανοφόρου, το Liaoning.

Γι” αυτό απέσυραν οι ΗΠΑ τα αεροπλανοφόρα τους από τη Μεσόγειο; Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια δεν υπάρχει κανένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Η Κίνα αποκάλυψε ότι  ο Στρατός (PLARF) ήταν έτοιμος να εκτοξεύσει αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους DF-21D ASBMs εναντίον του Αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Ronald Reagan που περιπολούσε παραβιάζοντας τη Νότια Σινική Θάλασσα!

Ο DF-21D,  χαρακτηρίζεται ως «φονιάς των Αμερικανικών αεροπλανοφόρων» έχει εμβέλεια 1,450 χλμ, με τερματικό σύστημα καθοδήγησης και χρήση MaRVs.

Το Πεκίνο συνεχίζει να αποδεσμεύει φωτογραφίες με τα οπλικά του συστήματα να στοχεύουν τα Αμερικανικά πλοία. Το περιστατικό με το Αμερικανικό drone που αιχμαλωτίστηκε μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Σε αυτή την τρομαχτική αποκάλυψη προέβη η Κρατική τηλεόραση της Κίνας λέγοντας ότι Κίνα και ΗΠΑ έφτασαν στα πρόθυρα ενός πολέμου στις 12 Ιουλίου όταν το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης αναφορικά με τον έλεγχο των στρατηγικής σημασίας υφάλων και ατόλων στη Νότια Σινική Θάλασσα έκρινε ότι η Κίνα δεν έχει «ιστορικά δικαιώματα» επί του μεγαλύτερου μέρους των στρατηγικής σημασίας υδάτων στη Νότια Σινική Θάλασσα, δίνοντας δίκιο στη Μανίλα στην απόφασή της επί της προσφυγής των Φιλιππίνων κατά της Κίνας σχετικά με τις διεκδικήσεις του Πεκίνου στην περιοχή.

«Το δικαστήριο κρίνει ότι δεν υπάρχει καμιά νομική βάση ώστε η Κίνα να διεκδικεί ιστορικά δικαιώματα επί των πόρων στις θαλάσσιες ζώνες εντός της “γραμμής με τις 9 παύλες” (Nine Dash Line)», είχε ανακοινώσει τότε το Δικαστήριο.

Η Κίνα «είδε» τα δύο Αμερικανικά Αεροπλανοφόρα ως ένδειξη ότι οι ΗΠΑ ήταν έτοιμες να επιτεθούν. Σκοπός ήταν να γίνει επίδειξη ισχύος τη στιγμή που συνεδρίαζε το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης.

Άραγε πως θα δει τώρα το Πεκίνο τα 3 (!) Αμερικανικά Αεροπλανοφόρα;;

Ως απάντηση το Πεκίνο έθεσε τις δυνάμεις PLARF σε πολεμική ετοιμότητα και δεκάδες πύραυλοι DF-21Ds ήταν έτοιμοι για πυροδότηση εναντίον του USS Ronald Reagan, το οποίο ανήκει στον 7ο Στόλο.

Όπως αναφέρουν τα ελεγχόμενα από το Πεκίνο ΜΜΕ, το γεγονός αυτό θα οδηγούσε σε μαζικό πλήγμα από τις ΗΠΑ και σε πυρηνικό πόλεμο οδηγώντας στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τη στιγμή εκείνη το USS Reagan διεξήγαγε  ναυτικές ασκήσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα με το άλλο Αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis (CVN-74) από τον 3ο Στόλο.

Τις ομάδες μάχης αποτελούσαν επίσης δύο καταδρομικά, έξι αντιτορπιλικά και δύο πυρηνικά υποβρύχια, 140 μαχητικά συμπεριλαμβανομένων 80 F/A-18 Hornets!

Μετά την αποκάλυψη αυτή, το Αμερικανικό Ναυτικό θα αναπτύξει τον τρίτο κλάσης Nimitz αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson (CVN-70) το οποίο θα προστεθεί στα δύο αεροπλανοφόρα που βρίσκονται ήδη εκεί.

Το  USS Carl Vinson θα αναπτυχθεί στην περιοχή της Ασίας από την Ναυτική Βάση του San Diego, έδρα του Αμερικανικού Στόλου του Ειρηνικού.

«Το τρίτο αεροπλανοφόρο θα συνοδεύεται από το καταδρομικό κλάσης Ticonderoga USS Lake Champlain (CG-57) και το αντιτορπιλικό Arleigh Burke USS Wayne E Meyer (DDG-108).

Αργότερα θα προστεθούν τρία ακόμη πλοία και ένα ακόμη αντιτορπιλικό, το USS Michael Murphy (DDG-112).

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνα και ΗΠΑ στα πρόθυρα πολέμου – Το Πεκίνο ετοιμάζεται να βυθίσει το USS Ronald Reagan – Τεράστια δύναμη πυρός με 3 αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ – «Βγήκαν βόλτα» και τα πυρηνικά (βίντεο–εικόνες) - Εικόνα0ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνα και ΗΠΑ στα πρόθυρα πολέμου – Το Πεκίνο ετοιμάζεται να βυθίσει το USS Ronald Reagan – Τεράστια δύναμη πυρός με 3 αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ – «Βγήκαν βόλτα» και τα πυρηνικά (βίντεο–εικόνες) - Εικόνα1ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνα και ΗΠΑ στα πρόθυρα πολέμου – Το Πεκίνο ετοιμάζεται να βυθίσει το USS Ronald Reagan – Τεράστια δύναμη πυρός με 3 αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ – «Βγήκαν βόλτα» και τα πυρηνικά (βίντεο–εικόνες) - Εικόνα2ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνα και ΗΠΑ στα πρόθυρα πολέμου – Το Πεκίνο ετοιμάζεται να βυθίσει το USS Ronald Reagan – Τεράστια δύναμη πυρός με 3 αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ – «Βγήκαν βόλτα» και τα πυρηνικά (βίντεο–εικόνες) - Εικόνα3ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνα και ΗΠΑ στα πρόθυρα πολέμου – Το Πεκίνο ετοιμάζεται να βυθίσει το USS Ronald Reagan – Τεράστια δύναμη πυρός με 3 αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ – «Βγήκαν βόλτα» και τα πυρηνικά (βίντεο–εικόνες) - Εικόνα4ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνα και ΗΠΑ στα πρόθυρα πολέμου – Το Πεκίνο ετοιμάζεται να βυθίσει το USS Ronald Reagan – Τεράστια δύναμη πυρός με 3 αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ – «Βγήκαν βόλτα» και τα πυρηνικά (βίντεο–εικόνες) - Εικόνα5ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνα και ΗΠΑ στα πρόθυρα πολέμου – Το Πεκίνο ετοιμάζεται να βυθίσει το USS Ronald Reagan – Τεράστια δύναμη πυρός με 3 αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ – «Βγήκαν βόλτα» και τα πυρηνικά (βίντεο–εικόνες) - Εικόνα6ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνα και ΗΠΑ στα πρόθυρα πολέμου – Το Πεκίνο ετοιμάζεται να βυθίσει το USS Ronald Reagan – Τεράστια δύναμη πυρός με 3 αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ – «Βγήκαν βόλτα» και τα πυρηνικά (βίντεο–εικόνες) - Εικόνα7ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνα και ΗΠΑ στα πρόθυρα πολέμου – Το Πεκίνο ετοιμάζεται να βυθίσει το USS Ronald Reagan – Τεράστια δύναμη πυρός με 3 αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ – «Βγήκαν βόλτα» και τα πυρηνικά (βίντεο–εικόνες) - Εικόνα8

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνα και ΗΠΑ στα πρόθυρα πολέμου – Το Πεκίνο ετοιμάζεται να βυθίσει το USS Ronald Reagan – Τεράστια δύναμη πυρός με 3 αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ – «Βγήκαν βόλτα» και τα πυρηνικά (βίντεο–εικόνες) - Εικόνα9ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνα και ΗΠΑ στα πρόθυρα πολέμου – Το Πεκίνο ετοιμάζεται να βυθίσει το USS Ronald Reagan – Τεράστια δύναμη πυρός με 3 αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ – «Βγήκαν βόλτα» και τα πυρηνικά (βίντεο–εικόνες) - Εικόνα10ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνα και ΗΠΑ στα πρόθυρα πολέμου – Το Πεκίνο ετοιμάζεται να βυθίσει το USS Ronald Reagan – Τεράστια δύναμη πυρός με 3 αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ – «Βγήκαν βόλτα» και τα πυρηνικά (βίντεο–εικόνες) - Εικόνα11ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνα και ΗΠΑ στα πρόθυρα πολέμου – Το Πεκίνο ετοιμάζεται να βυθίσει το USS Ronald Reagan – Τεράστια δύναμη πυρός με 3 αεροπλανοφόρα στέλνουν οι ΗΠΑ – «Βγήκαν βόλτα» και τα πυρηνικά (βίντεο–εικόνες) - Εικόνα12

: Oh wait..DF-41 nuclear solid-fueled road-mobile intercontinental ballistic missile on #Daqing streets W of Heilongjiang province – #China pic.twitter.com/yRzUFVAt3t

— Already Happened (@M3t4_tr0n) January 3, 2017
pentapostagma

ΠΗΓΗ katohika.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *