Κίνα εναντίον ΗΠΑ

Κίνα προς ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε έτσι καλύτερα να προετοιμάζεστε για ολοκληρωτικό πόλεμο»!

του Πάνου Σπαγόπουλου

Μετά την χθεσινή κυκλοφορία ενός βίντεο όπου Κινέζοι πιλότοι του Ναυτικού λεφεραν στα κράνη τους επιγραφές «καταρρίψτε τους» ως μια πρώτη αντίδραση στις δηλώσεις του νέου Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, σήμερα η αντίδραση της Κίνας υπήρξε πιο επίσημη και πιο σκληρή.

«Θα χρειαστεί ένα πόλεμος μεγάλης κλίμακας για να μας αποτρέψετε την πρόσβαση στα νησιά μας», προειδοποίησε η κινεζική κυβέρνηση τις ΗΠΑ μέσω των κρατικά ελεγχόμενων ΜΜΕ όπως μεταδίδει το ρωσικό RT. .

«Εκτός και αν η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να κηρύξει ένα πόλεμο μεγάλης κλίμακας στην νότια Κινεζική Θάλασσα, κάθε άλλη απόπειρα για να αποτρέψει την Κίνα από το να διατηρεί πρόσβαση στα νησιά αυτά θα είναι μια ανόητη πράξη», αναφέρεται σε άρθρο της κινεζικής κρατικής αγγλόφωνης εφημερίδας Global Times.

china vs usa

Επιπρόσθετα στο ίδιο άρθρο η εφημερίδα έδωσε «ράπισμα ισχύος» προκαλώντας ανοικτά  τις ΗΠΑ:

«Η Ουάσιγκτον  δεν έχει καμία απολύτως ισχύ για να κυριαρχήσει  στην Νότια Κινεζική Θάλασσα» προειδοποιώντας παράλληλα τον Ρεξ Τίλερσον:

«Καλύτερα να συγκεντρώσει όλη την πυρηνική ισχύ που έχει εάν θέλει να αναγκάσει μια μεγάλη πυρηνική δύναμη να αποσυρθεί από την επικράτειά της».

china warns usa

Στο άρθρο της Global Times, η οποία απηχεί τις θέσεις και τις απόψεις του Κινεζικού Κουμμουνιστικού κόμματος, αναφέρεται ακόμη ότι η Κίνα έχει επιδείξει  αυτοσυγκράτηση την ώρα οι άνθρωποι που έχει επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ έχουν εκφράσει «ριζοσπαστικές απόψεις» καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος δεν έχει καν ακόμη ορκιστεί.

Παράλληλα ο αρθογράφος της Global Times λέει πως «οι ΗΠΑ δεν πρέπει να νομίσουν ότι η Κίνα θα φοβηθεί τις απειλές τους».

«Εάν η διπλωματική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ συνεχίσει και στο μέλλον ότι κάνει και τώρα καλύτερα για τις ΗΠΑ να προετοιμάζονται από τώρα για μια στρατιωτική σύγκρουση πλήρους κλίμακας», τονίζεται ακόμη στο ίδιο άρθρο.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών τω ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, (δεν έχει αναλάβει ακόμη επίσημα τα καθήκοντά του) ανέφερε σε κατάθεσή του σε επιτροπή της Γερουσίας  την Τετάρτη ότι οι ενέργειες της Κίνας (σ.σ. με την κατασκευή τεχνητών νήσων) στην Νότια Σινική Θάλασσα είναι «ιδιαίτερα ανησυχητικές».

«Το να κατασκευάζεις νησιά και μετά να βάζεις επάνω σε αυτά στρατιωτικό εξοπλισμό, είναι ακριβώς το ίδιο με την κατάληψη της Κριμαίας από την Ρωσία», είπε οΤίλερσον για να προσθέσει:

«Θα χρειαστεί να στείλουμε στην Κίνα ένα ξεκάθαρο μήνυμα, πρώτον να σταματήσει την κατασκευή νέων νησιών και δεύτερον η πρόσβασή σας στα νησιά αυτά δεν πρόκειται να επιτραπεί στο μέλλον».

ΠΗΓΗ: pronews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *